7.3.10

Ο Έλληνας κυνηγός του Μέιντοφ

Έζησε, όπως είπε σε συνέντευξη στους «Νew Υork Τimes», στη ζώνη του λυκόφωτος. Αναφερόταν στην προσπάθειά του να ξεσκεπάσει τον Μέιντοφ, τον άνθρωπο που έστησε ένα από τα μεγαλύτερα κόλπα στην ιστορία της Wall Street. Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου του «Κανένας δεν άκουγε».

«Ήμουν για εννέα χρόνια το χαλάκι στην είσοδο της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς» δήλωσε ο Χάρι Μαρκόπουλος. «Τώρα όμως είστε θριαμβευτής», παρατήρησε η δημοσιογράφος. Λογική η διθυραμβική προσέγγιση, μιας και ο συμπατριώτης μας έδειξε γυμνή τη βασίλισσα των κεφαλαιαγορών της υφηλίου, την τρομερή SΕC (Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς). Και δεν δίστασε να συνεχίσει την κριτική. «Δεν κοιμόντουσαν απλά. Ήταν σε κώμα». «Είναι ένα μάτσο ηλιθίων». «Πέντε μέλη της επιτροπής είναι δικηγόροι. Δεν καταλαβαίνουν οικονομικά».

Παρεμπιπτόντως, ο άνθρωπος που κατόρθωσε να αποδείξει μαθηματικά ότι οι αποδόσεις που έδινε ο Μέιντοφ στους επενδυτές του δεν θα μπορούσαν να προκύπτουν με νόμιμο τρόπο ανέφερε ότι ως μαθητής δεν ήταν αστέρι στα μαθηματικά. Έκανε και ιδιαίτερα για δύο τάξεις. Αλλά έμαθε πολλά διαβάζοντας μόνος. Με τα χρήματα που θα κερδίσει από το βιβλίο σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τις σπουδές των τριών γιων του. Θα μπορούν λοιπόν να φοιτήσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, αφού ο μπαμπάς έχει ήδη προσεγγισθεί από όλα τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ που θέλουν να κάνουν το πόνημά του ταινία.

ΤΑ ΝΕΑ, 6/3/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: