10.11.11

Παπαδήμος: Ενότητα και σύνεση για την επίλυση των προβλημάτων

«Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω μεγαλύτερη» είπε ο Λουκάς Παπαδήμος λίγο μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δεν θα είναι εύκολη η πορεία, αλλά με ενότητα, συνεννόηση και σύνεση θα επιλυθούν τα προβλήματα πιο γρήγορα και με μικρότερο κόστος» τόνισε.

Ο Λουκάς Παπαδήμος επεσήμανε την ανάγκη η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη. «Δεν είμαι πολιτικός αλλά έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής μου ζωής στην άσκηση οικονομικής πολιτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η νέα κυβέρνηση πρόκειται να ορκιστεί αύριο στις 2 το μεσημέρι.

Ο κ. Παπαδήμος κατέστησε σαφές ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανένα πολιτικό αρχηγό και ερωτηθείς για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, δήλωσε ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς.

«Αποδέχθηκα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας επειδή πιστεύω ότι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην ανόρθωση της οικονομίας». Ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε, ότι η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική και έχει ένα συγκεκριμένο έργο να επιτελέσει .

«Πρέπει όλοι να είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο νέος Πρωθυπουργός τόνισε ότι η οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και ότι οι επιλογές που θα γίνουν από εδώ και στο εξής θα έχουν καθοριστική σημασία για την πορεία της χώρας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η συμμετοχή της χώρας στην ζώνη του ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας, είναι συντελεστής οικονομικής ευημερίας και η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ θα διευκολύνει την ανάπτυξη¨, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, διευκρίνισε ότι δεν ετέθη κανένας όρος προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η συμφωνία

Η συμφωνία στο πρόσωπο του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ επιτεύχθηκε έπειτα από τριήμερες διαβουλεύσεις μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά και επικυρώθηκε κατά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, στο οποίο συμμετείχαν ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Η νέα κυβέρνηση θα ορκισθεί αύριο, Παρασκευή, στις 14.00 και σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θα έχει ως αποστολή «την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και την
εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι κατά την διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών «επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου 2011».

Νωρίτερα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είχαν συμφωνήσει στο όνομα του κ. Λ. Παπαδήμου ως νέου πρωθυπουργού της χώρας και της κυβέρνησης συνεργασίας και ο κ. Παπαδήμος κλήθηκε και πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Καλό κουράγιο στο έργο σας του ευχήθηκαν μόλις έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

ΤΑ ΝΕΑ, 10/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: