13.12.11

Συνεργασία τρομοκρατών με βαρυποινίτες στον Κορυδαλλό υποδεικνύει η απόπειρα απόδρασης

Η συνεργασία τεσσάρων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό στην απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, επαναφέρει στη δημοσιότητα το ζήτημα της σχέσης μεταξύ ποινικών κρατουμένων και κατηγορούμενων για τρομοκρατία, για την οποία η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει κάνει λόγο αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, το περιστατικό αποδεικνύει αυτό που ήταν γνωστό από καιρό, ότι δηλαδή υπάρχει ώσμωση μεταξύ των δύο χώρων.

Είπε επίσης ότι ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για το πως βρέθηκε στα χέρια του Παναγιώτη Βλαστού το όπλο, υπό την απειλή του οποίου κρατούσε ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το πιστόλι, υπήρχαν και τρία μαχαίρια στα χέρια των κρατουμένων.

Ο κ. Όθωνας έκανε λόγο για «αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης», απορρίπτοντας την εκδοχή ότι η επιχείρηση στήθηκε προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η επιχείρηση των κρατουμένων αντιμετωπίστηκε χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας.

Η απόδραση αποφεύχθηκε στο παρά πέντε, χάρη στην αυτοθυσία ενός υπαλλήλου, δήλωσε ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας Αντώνης Αραβαντινός.

Ο ίδιος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το πώς οι κρατούμενοι είχαν στην κατοχή τους το πιστόλι.

ΤΑ ΝΕΑ, 13/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: