3.4.12

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκε σε διαμέρισμα

Ανοιχτά αφήνει η Κρατική Ασφάλεια όλα τα ενδεχόμενα για το πού θα χρησιμοποιούνταν ο βαρύς οπλισμός ο οποίος ανακαλύφθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αρτέμιδος. Εντοπίσθηκαν πάνω από 40 όπλα, μεταξύ των οποίων Καλάσνικοφ, υποπολυβόλα και πιστόλια, πολλά εξαρτήματα όπλων και εκατοντάδες πυρομαχικά. Βρέθηκαν επίσης υλικά μεταμφίεσης και στολές παραλλαγής.

Πρόσωπο - κλειδί θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. ο 53χρονος δικηγόρος στο διαμέρισμα του οποίου εντοπίσθηκε το οπλοστάσιο. Ο δικηγόρος, ο οποίος υπήρξε μέχρι το καλοκαίρι πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας στα Σπάτα και δημοτικός σύμβουλος της περιοχής, αναζητείται από την Αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εντοπισμός του οπλοστασίου έγινε από συνεργείο υδραυλικών που είχαν πάει στη διώροφη οικοδομή στη διασταύρωση των οδών Αρτέμιδος και Αύρας για εργασίες ανακαίνισης, σε ένα ακίνητο όπου χρησιμοποιούνταν μόνο ο πρώτος όροφος όπου στεγάζεται τεχνικό γραφείο. Το ισόγειο όπου βρέθηκε μέρος του οπλισμού είχε να χρησιμοποιηθεί πολλούς μήνες, ενώ μέρος του οπλοστασίου βρέθηκε και στο υπόγειο της οικοδομής. Τα όπλα και τα πυρομαχικά ήταν καλά συσκευασμένα μέσα σε κουτιά.

Ο 53χρονος δικηγόρος είναι ο ιδιοκτήτης όλου του κτιρίου ενώ απέκτησε μεγάλη οικονομική επιφάνεια από τη διαχείριση ακίνητης περιούσιας που κληρονόμησε. Ουδέποτε απασχόλησε τις διωκτικές Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες. Πάντως στις αρχές του 2012 πρώην συνεργάτης του κατήγγειλε πως τον εξεβίαζε. Τελικά διαπιστώθηκε πως ο δικηγόρος απαιτούσε από τον πρώην συνεργάτη του την καταβολή 200.000 ευρώ για οφειλή προς το πρόσωπό του.

ΤΑ ΝΕΑ, 03/04/2012

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: