28.6.12

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι δυναστείες Rockefeller και Rothschild

Δύο από τις γνωστότερες τραπεζικές και επιχειρηματικές δυναστείες σε Ευρώπη και ΗΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους, καθώς το εισηγμένο επενδυτικό trust του Jacob Rothschild συμφώνησε στρατηγική συνεργασία με την Rockefeller Financial Services.

Η RIT Capital Partners θα αγοράσει το 37% του ομίλου διαχείρισης κεφαλαίων και επενδύσεων πλούτου των Rockefeller, δίνοντας στην οικογένεια Rothschild, που εδρεύει στο Λονδίνο, το πολυπόθητο «πάτημα» στην αμερικανική αγορά.

Η συμφωνία φέρνει κοντά τον 96χρονο David Rockefeller και τον 76χρονο λόρδο Rothschild, δύο πατριάρχες σπουδαίων τραπεζικών δυναστειών, που σύμφωνα με τους Financial Times, έχουν μια προσωπική σχέση εδώ και 50 χρόνια.

Ο όμιλος Rockefeller γεννήθηκε το 1882, όταν ο John D. Rockefeller ίδρυσε ένα από τα πρώτα οικογενειακά επενδυτικά γραφεία του κόσμου, με στόχο την επένδυση του δικού του πλούτου. Έκτοτε, εξελίχθηκε σε μια εταιρεία που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαχείριση κεφαλαίων και σε άλλα εύπορες οικογένειες, ιδρύματα και οργανισμούς. Ανήκει κατά πλειοψηφία στην οικογένεια Rockefeller και έχει 34 δισ. δολάρια σε υπό διαχείριση κεφάλαια.

Η RIT Capital Partners ανήκει κατά μειοψηφία στο λόρδο Rothschild και έχει ενεργητικό 1,9 δισ. στερλινών.

Υπενθυμίζεται ότι ο David de Rothschild, πρόεδρος του Rothschild Group, αποφάσισε πρόσφατα να φέρει υπό κοινή στέγη τη λονδρέζικη επενδυτική τράπεζα με τις δραστηριότητες της οικογένειας στη Γαλλία.

ΙΣΟΤΙΜΙΑ, 30/05/12

Δεν υπάρχουν σχόλια: