16.10.12

Αεροσκάφος της Αρμενίας «καθήλωσε» η Άγκυρα στο Ερζερούμ

Ένα ακόμη αεροσκάφος ανάγκασαν σε προσγείωση οι τουρκικές αρχές επειδή κατευθυνότνα στη Συρία. Πρόκειται για αεροπλάνο της Αρμενίας με προορισμό το Αλέπι, που προσγειώθηκε στο Ερζερούμ. 

Το τελευταίο διάστημα η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει πολλές τέτοιες επιχειρήσεις κυρίως όμως εναντίον ελικοπτέρων του συριακού στρατού, εάν πλησιάζουν υπερβολικά στα σύνορά της χώρας.

Αυτό το τελευταίο επεισόδιο συμβαίνει σε μια περίοδο που η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών έχει κορυφωθεί, μετά και την αναχαίτιση ενός συριακού αεροσκάφος που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μόσχα-Δαμασκός.

Το αεροπλάνο υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στην Άγκυρα και μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε ο τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι μετέφερε πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό στο συριακό καθεστώς.

Αυτή τη φορά, αρκούσε ο προορισμός του αεροσκάφους της Αρμενίας καθώς από χθες η Άγκυρα «έκλεισε» τον εναέριο χώρο της για τα συριακά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Το αρμενικό αεροπλάνο, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία και οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα αφεθεί να συνεχίσει το ταξίδι του εφόσον δεν εντοπιστεί κάτι ύποπτο στον έλεγχο που γίνεται μετά την αναγκαστική του προσγείωση στην πόλη Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας. 

ΤΑ ΝΕΑ, 15/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: