28.12.12

To ένοχο μυστικό του «Τζέι Αρ» με τον Τσαουσέσκου

Μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά έλαβε δώρο ο Λάρι Χάγκμαν από τον Νικολάε Τσαουσέσκου, ως αντάλλαγμα για μία γιγαντοαφίσα που ανήρτησε στο Βουκουρέστι ο ρουμάνος δικτάτορας. Ο τηλεοπτικός «Τζέι Αρ», που πέθανε την Παρασκευή, ζήτησε να κρατηθεί κρυφό το γεγονός μέχρι το θάνατό του.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα οι «Sunday Times», την δεκαετία του 1980, ο Χάγκμαν είχε επισκεφθεί μαζί με την σύζυγό του Ματζ Άξελσον τον ρουμάνο δικτάτορα στο Βουκουρέστι. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τσαουσέσκου ήθελε να αναρτήσει μια γιγαντοαφίσα με το πρόσωπο του Χάγκμαν στη μία όψη κτιρίου για να τονώσει το ηθικό του καθεστώτος και ζήτησε την άδειά του.

Ο ηθοποιός δεν είχε αντίρρηση αρκεί να του άφηναν μια τσάντα γεμάτη χρήματα στις γυναικείες τουαλέτες ενός κυβερνητικού γραφείου για να την παραλάβει την επόμενη μέρα η σύζυγός του. Τα χρήματα που ζήτησε του δόθηκαν και όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Χάγκμαν: «Τα ξοδέψαμε γρήγορα όπως κάναμε με τα χρήματα εκείνη την εποχή».

Ο ηθοποιός ντρεπόταν τόσο πολύ για αυτό, ώστε ζήτησε από τον δημοσιογράφο να κρατήσει το μυστικό του μέχρι τον θάνατό του. Ο δημοσιογράφος το αποκάλυψε σε σημερινό του δημοσίευμα. Τα χρήματα αυτά πιθανότατα ξοδεύτηκαν για την αγορά σαμπάνιας, καθώς σύμφωνα με την Κάρολ Κάντουόλαντρ του Observer, ο ηθοποιός κατανάλωνε τέσσερα μπουκάλια την ημέρα επί χρόνια.

Αυτό επιβεβαιώνει και στο BBC ο σκηνοθέτης Μάικλ Πρις, ο οποίος γύρισε περισσότερα από 60 επεισόδια του Ντάλας και θυμάται ότι τις σκηνές στις οποίες έπαιζε ο Χάγκμαν τις γύριζε πριν από το μεσημέρι γιατί «ήταν σε καλύτερη κατάσταση το πρωί».

Εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ ο Χάγκμαν χρειάστηκε να υποβληθεί το 1995 σε μεταμόσχευση ήπατος. Είχε πάντα την φωτογραφία του δότη πάνω στον καθρέφτη του, αλλά παρ΄όλα αυτά συνέχισε να πίνει μέχρι που το 2003 υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση και τότε σταμάτησε. 

ΤΑ ΝΕΑ, 25/11/12

Δεν υπάρχουν σχόλια: