16.3.13

Ποιοί κρύβονται πίσω από την FAI που ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στο Παγκράτι

«Ομάδες αντεξουσιαστών που μέχρι τώρα προχωρούσαν σε εμπρηστικές ενέργειες με γκαζάκια έχουν στεγασθεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα πίσω από το όνομα του διεθνούς δικτύου αναρχικών FAI και παρουσιάζονται σαν διάδοχοι της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς". Δεν φαίνεται να έχουν καμία σχέση με τους αναζητούμενους ληστές στο Βελβεντό. Η ανάληψη της ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στην εταιρεία κούριερ στο Παγκράτι πριν από πέντε ημέρες και την ανατίναξη ΑΤΜ στην Τροιζηνία στις 4 Μαρτίου, δείχνει την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου ένοπλου σύνθετου σχήματος από την ίδια ομάδα που ανατίναξε τον περασμένο Δεκέμβριο τα γραφεία της "Χρυσής Αυγής" στον Ασπρόπυργο. Οπως και οι "Πυρήνες" εμφανίζονται κατά περίσταση με διάφορες υποομάδες όπως "Αντιφασιστικό Μέτωπο", "Μοναχικός Λύκος" κλπ σε μία προσπάθεια πλήρους μίμησης των επιλογών της "Συνωμοσίας". Προαναγγέλουν εκτελέσεις, βομβιστικές επιθέσεις ληστείες, όμως τώρα φαίνεται να δοκιμάζουν τις επιχειρησιακές δυνάμεις τους, παράλληλα με αντίστοιχες ενέργειες ομάδων στη Θεσσαλονίκη. Χρησιμοποιούν μασούρια δυναμίτιδας με φυτίλια γιατί ίσως δεν ξέρουν ακόμη να φτιάχνουν σύνθετους εκρηκτικούς μηχανισμούς κι είναι σε μεταβατικό στάδιο».

Σε αυτήν την επισήμανση προχώρησε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ μετά την ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στα γραφεία της εταιρείας κούριερ στην οδό Αλκίφρονος στο Παγκράτι αλλά και μια απόπειρα ανατίναξης του ΑΤΜ στον Γαλατά Τροιζηνίας, χωρίς όμως να κλαπούν χρήματα από την FAI. Η ανάληψη ευθύνης για την τελευταία επίθεση αιφνιδίασε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που ήδη αναζητούν στοιχεία για τον τρόπο που προσέγγισαν οι αντεξουσιαστές την περιοχή της Τροιζηνίας, από που προέρχονταν και γιατί επέλεξαν αυτόν τον στόχο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ παρατηρούν ότι στα δύο κείμενα για την ανάληψη των ισάριθμων επιθέσεων υπάρχει μια ακριβώς ίδια παράγραφος με χαιρετισμούς σε κρατούμενους μέλη της «Συνωμοσίας» αλλά ούτε και μία λέξη για τους καταζητούμενους από το Βελβεντό. Οπως αναμενόταν η επίθεση στο γραφείο ταχυμεταφορών συνδέθηκε από την FAI με την καταθεση μίας υπαλλήλου που οδήγησε - τον Νοέμβριο του 2010- στην σύλληψη δύο μελών της «Συνωμοσίας» που έστελναν δεματά με βόμβες. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν ότι αυτό συνέβη προκειμένου να εκφοβίζονται οι μάρτυρες για υποθέσεις του αντάρτικου πόλης, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν. Σημειώνεται ότι στην υπάλληλο της εταιρείας κούριερ είχε σταλεί το 2011 φάκελος με σφαίρες καλάσνικοφ, ενώ την ίδια περίοδος παραλήπτης φακέλου με σφαίρες ήταν και δικαστικός λειτουργός!
 
Η εμπρηστική επίθεση έγινε-στις 4 τα ξημερώματα- σε ATM στον Γαλατα που βρίσκεται στο παρκινγκ του λιμανιού . Κανείς κάτοικος δεν αντελήφθη τις κινήσεις των δραστών και με τον τρόπο που κινήθηκαν στην περιοχή. Ανδρες των Εγκληματολογικών Εγαστηρίων   συνέλεξαν υπολείματα του εμπρησικού μηχνισμού. Μέχρι και σήμερα παρέμεινε άγνωστο ποιοι ήταν οι αποστολείς των σφαιρών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο απόσπασμα της προκήρυξης για τη επίθεση στο Παγκράτι όπου η FAI μιλά για την "διαδοχή" της Συνωμοσίας. Οπως σημειώνεται «Τους τελευταίους μήνες γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά των μπάτσων και των media να πολεμήσουν το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης. Με αφορμή διάφορες συλλήψεις, μιλάνε για την εξάρθρωση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ας γίνει αυτή η επίθεση άλλη μια διάψευση στις εκτιμήσεις τους. Όπως έχει ειπωθεί, η Συνωμοσία δεν είναι απλά μια οργάνωση αλλά μια ιδέα και οι ιδέες ούτε εξαρθρώνονται ούτε συλλαμβάνονται.
Αλώβητοι πυρήνες θα συνεχίσουν να πράττουν και να επιτίθενται ενάντια στο σάπιο σύστημα και την κοινωνία των υποταγμένων που το στηρίζει. Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είναι η λερναία Ύδρα της νέας αναρχομηδενιστικής τάσης. Όσοι πυρήνες και να χαθούν στην μάχη, πάντοτε θα εμφανίζονται νέοι πυρήνες που θα ενισχύουν το δίκτυο της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (IRF) και θα συνεχίζουν με πιο μεγάλο πάθος την χαρά της επίθεσης και της καταστροφής».

 Ακόμη ενδιαφέρον κρίνεται το κείμενο για την επίθεση στον Γαλατά όπου προαναγγέλλονται παρόμοιες ληστρικές επιθέσεις. Οπως αναφέρεται :
«Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (FAI - IRF) πυρήνας "Μοναχικός Λύκος" αναλαμβάνει την ευθύνη για την ανατίναξη του ΑΤΜ της Εμπορικής Τράπεζας στον Γαλατά Τροιζηνίας την Δευτέρα 4 Μαρτίου προς ξημερώματα Τρίτης στις 4:00 το πρωί.
Σκοπός της επίθεσής μας ήταν η απαλλοτρίωση του ΑΤΜ για την ενίσχυση του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης και των πυρήνων άμεσης δράσης. Η ανατίναξη του ΑΤΜ έγινε με την μέθοδο Plofkraak (χρήση φιάλης υγραερίου που διοχετεύει το γκάζι στο εσωτερικό του χρηματοκιβωτίου και αναφλέγεται - εκρήγνυται με την χρήση μπαταρίας που ενεργοποιεί λαμπτήρα πυρακτώσεως). Αυτήν την φορά όμως η τύχη ήταν με την μεριά του εχθρού. Η έκρηξη έγινε όπως είχαμε υπολογίσει, όμως το συγκεκριμένο ΑΤΜ είχε ειδικό σύστημα προστασίας (μονωτικό υλικό επένδυσης εσωτερικά του χρηματοκιβωτίου που απορροφά ποσοστό της έκρηξης). Έτσι το ΑΤΜ ανατινάχτηκε, όμως δεν καταφέραμε να διαρρήξουμε το χρηματοκιβώτιο. Στην συνέχεια περιλούσαμε με βενζίνη ότι απέμεινε και το παραδώσαμε στην φωτιά της καταστροφής. Από εδώ και πέρα ότι δεν ληστεύεται θα καίγεται».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: