19.10.13

Ινδία: Κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά πάνω σε αμερικανικό πλοίο

Η Ακτοφυλακή της Ινδίας σε λιμάνι της νότιας Ινδίας συνέλαβε το πλήρωμα αμερικανόκτητου πλοίου  με την κατηγορία της εισόδου στα χωρικά ύδατα της χώρας χωρίς να φέρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να δικαιολογούν την μεταφορά μεγάλου αριθμού όπλων και πυρομαχικών που είχαν στην κατοχή τους.

Το πλοίο «Seaman Guard Ohio» βρίσκεται από τις 12 Οκτωβρίου αγκυροβολημένο σε λιμάνι της πολιτείας Tamil Nadu. Την Παρασκευή τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Η αμερικανική εταιρεία «AdvanFort», με έδρα την Virginia, στην οποία ανήκει το πλοίο ισχυρίζεται ότι όλα τα όπλα και τα πυρομαχικά είναι νόμιμα και επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε αντιπειρατικές επιχειρήσεις στον Ινδικό Ωκεανό.

Το πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από Ινδούς, Βρετανούς, Ουκρανούς και Εσθονούς. Ο καπετάνιος του πλοίου είπε στις ινδικές αρχές ότι η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες ένοπλης συνοδείας σε εμπορικά πλοία ενώ το πλοίο του λειτουργεί ως χώρος ανάπαυσης και ενδιαιτήματος των ένοπλων φρουρών της εταιρείας.

Η αστυνομία κατίσχυσε 35 αυτόματα όπλα και 5.700 σφαίρες. Επί του θέματος ασχολείται η αμερικανική πρεσβεία στο Νέο Δελχί.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: