24.11.13

Γερμανικός στρατός: μεγάλη άσκηση εισβολής σε ξένη χώρα και καταστολής εχθρικού πλήθους



Μεγάλη άσκηση εισβολής σε ξένη χώρα και καταστολής και ελέγχου εχθρικού πλήθους πραγματοποίησε ο γερμανικός στρατός μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 10 Οκτωβρίου.

Στην άσκηση συμμετείχαν 3.500 στρατιώτες, 700 οχήματα (εναέρια και εδάφους), μεγάλος αριθμός drones, ειδικές δυνάμεις και ειδικοί σε ψυχολογικές επιχειρήσεις. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε κοντά στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης του Bergen-Belsen στην Σαξωνία στην βορειοδυτική Γερμανία (κοντά στο Αμβούργο) ενώ έγινε χρήση πραγματικών πυρών. 

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση των επιτελών του γερμανικού στρατού καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντιστράτηγος Bruno Kasdorf (ο οποίος συμμετείχε στην άσκηση), γενικός επιθεωρητής του γερμανικού στρατού, οι Γερμανοί αξιωματικοί πρέπει να εκπαιδεύονται σε όλο το φάσμα των πολεμικών επιχειρήσεων έτσι ώστε  «να προετοιμάζονται για τις προκλήσεις του μέλλοντος» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Το βασικό σενάριο της άσκησης με την ονομασία «Obsidia» είχε ως κύρια ιδέα την εισβολή στην χώρα Obsidia και την εξουδετέρωση αντάρτικων ομάδων.

Η άσκηση περιελάμβανε μάχες σε αστικό περιβάλλον. Αφού γινόταν κατόπτευση της περιοχής από drones και οχήματα αναγνώρισης επιχειρούνταν η εκκαθάριση οικιών μια προς μια με την συνεργασία μονάδων μηχανικού, μηχανοκίνητου πεζικού και ελεύθερων σκοπευτών.    

Μεγάλο μέρος της άσκησης αφορούσε την προσπάθεια προσεταιρισμού του τοπικού πληθυσμού (Civil Military Cooperation-CIMIC) μέσω ειδικών σε ψυχολογικές επιχειρήσεις ενώ ο ρόλος της στρατιωτικής αστυνομίας ήταν να συλλαμβάνει μέλη των αντάρτικων ομάδων τα οποία έβρισκαν καταφύγιο σε τοπικά χωριά και να ελέγχει τα πλήθη τα οποία υποτίθεται ότι διαμαρτύρονταν για την επιχείρηση.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: