18.9.15

Νίκος Μιχαλολιάκος: «Η Χρυσή Αυγή αποδέχεται την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα»

Κυνική ομολογία ενοχής από τον υπόδικο αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα ακριβώς δύο χρόνια πριν, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι στην εκπομπή του Νίκου χατζηνικολάου στον Real FM την Πέμπτη το μεσημέρι, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε» είπε ο υπόδικος αρχηγός της Χρυσής Αυγής και παραδέχεται επί της ουσίας την ύπαρξη οργανωμένης ομάδας κρούσης των χρυσαυγιτών, σε αντίθεση με τον πρώτο καιρό μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα που το ακροδεξιό κόμμα προσπαθούσε να κρατήσει αποστάσεις.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής προσθέτει αμέσως μετά: «όσο για την ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει», γιατί - σύμφωνα με το σκεπτικό του που απευθύνεται προφανώς μόνο σε χαμηλής νοημοσύνης υποστηρικτές του - «τότε γιατί δεν υπήρχε ποινική ευθύνη για τη δολοφονία Τεμπονέρα ή του Λαμπράκη».

«Είναι σωστό», καταλήγει προσπαθώντας να καμουφλάρει ό,τι προηγουμένως αποκάλυψε, «να καταδικάζεται ένα κόμμα επειδή ένα μέλος του, ένας οπαδός του προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;». 

ΤΟ ΒΗΜΑ, 17/09/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: