13.10.16

Πούτιν σε Ολάντ: «Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία»

Αποκαλυπτικές οι αναφορές του Γάλλου πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ όσον αφορά την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα στο βιβλίο που κυκλοφόρησε σήμερα με τίτλο «Ένας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά» που βγήκε σήμερα στα γαλλικά βιβλιοπωλεία και περιλαμβάνει εκμυστηρεύσεις του σε δύο δημοσιογράφους της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Όπως προκύπτει από τις εξομολογήσεις του Γάλλου προέδρου ο Ρώσος πρόεδρος του είχε εκμυστηρευθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ρωτήσει τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν εάν μπορεί να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία!

Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία. Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή για να το κάνουν. Και ο Πούτιν συνεχίζει: «Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις ότι δεν είναι κάτι που επιθυμούμε».

Και η ανάλυση του Ολάντ, όπως περιγράφεται στο βιβλίο: «Διερωτήθηκα γιατί μου είπε αυτό το πράγμα. Ίσως για να μην θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο από την ΕΕ και, δεύτερον, για να μου πει -και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψή του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος, που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί».

Απάντηση από το Μαξίμου

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας στα όσα αναφέρει ο Φρανσουά Ολάντ στο βιβλίο του, σημειώνουν: «Υπήρξαν επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα από τον Ελληνα πρωθυπουργό».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: