25.5.17

Επίθεση κατά της Δημοκρατίας - Τρομοκρατικό κτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στον Ευαγγελισμό

Έκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη στο κέντρο της Αθήνας μέσα σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος λίγο μετά τις 18:30 της Πέμπτης. O πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρώην πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άνοιξε στα γόνατά του φάκελο που περιείχε εκρηκτική ύλη.

Μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό μέσα στο αυτοκίνητο επέβαιναν και δύο άνδρες της ασφάλειας του, οι οποίοι δεν ήταν αστυνομικοί αλλά συνοδοί ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος. Τραυματίστηκαν ο ίδιος και δύο άνδρες που οδηγήθηκαν στον Ευαγγελισμό. 

Η έκρηξη δεν εκτονώθηκε καθώς δεν έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται εκτός κινδύνου. Αντιμετωπίζει εισπνευτικό έγκαυμα. Οσο για τα τραύματα φέρει δερματικές εκδορές καθώς τραυματίστηκε στα γόνατα, στα πόδια, στην κοιλιά και στον θώρακα. Η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ήταν καθαρή και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, ενώ θα εισαχθεί στο χειρουργείο για να καθαριστούν τα τραύματα.

Στον Ευαγγελισμό έσπευσε για να επισκεφθεί τους τραυματίες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Επίσης στο νοσοκομείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Είναι το πρώτο μεταπολιτευτικά τρομοκρατικό κτύπημα κατά πρώην πρωθυπουργού.

Ο φάκελος σύμφωνα με πληροφορίες εστάλη στο γραφείο του στην Ακαδημία Αθηνών όπου σκαναρίστηκε, δεν βρέθηκε τίποτα και μεταφέρθηκε στην ΤτΕ όπου επίσης σκαναρίστηκε και επίσης δεν βρέθηκε τίποτα.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: