27.8.14

Ρεκόρ στα $66 τρισ. για την αξία των μετοχών παγκοσμίως

Τα παγκόσμιο χρηματιστηριακό ράλι, από τη Βραζιλία μέχρι και την Ιαπωνία και η άνοδος του S&P πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία, έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της αξίας των μετοχών παγκοσμίως στο επίπεδο ρεκόρ των 66 τρις. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η συνολική αξία των μετοχών παγκοσμίως έχει αυξηθεί κατά 2,2 τρις. δολάρια από τις 7 Αυγούστου.

Η αισιοδοξία πως οι κεντρικές τράπεζες θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη ενίσχυσε τον παγκόσμιο δείκτη MSCI κατά 3,8% από τα ιστορικά χαμηλά αυτόν τον μήνα, σημειώνει το πρακτορείο. Ο S&P έχει σημειώσει κέρδη στις 10 εκ των 13 τελευταίων συνεδριάσεων, ενώ ο Nasdaq απέχει 10% από το ιστορικό υψηλό του.

Στην Ευρώπη, ο Stoxx 600 κατέγραψε την ισχυρότερη διήμερη άνοδο από τον Απρίλιο στο απόηχο των δηλώσεων Draghi για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση, ενώ ο ιαπωνικός Topix βρίσκεται μια ανάσα από το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο έχοντας διαγράψει τις απώλειες που σημείωσε κατά την διάρκεια του έτους.

«Οι γεωπολιτικές ανησυχίες είναι σημαντικές και μια μεγάλη επίθεση θα ήταν τραγική, αλλά δεν είναι αρκετές για να κλονίσουν τις παγκόσμιες δυνάμεις που βρίσκονται σε ισχύ την τρέχουσα περίοδο», σχολίασε ο Patrick Spencer, επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων αμερικανικών μετοχών στην Robert W. Baird & Co. Στο Λονδίνο, ενώ πρόσθεσε «ο Draghi έδωσε ξεκάθαρη ένδειξη πως βρίσκεται σε ετοιμότητα για νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης προκειμένου να βοηθήσει το γενικότερο κλίμα».

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: