31.12.14

Το αμερικανικό Κογκρέσο μειώνει τις συντάξεις των ανώτατων αξιωματικών



Το 2006 το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε πρόταση του τότε υπουργού Άμυνας Donald Rumsfeld για αύξηση του ύψους των συντάξεων των στρατηγών, ναυάρχων και πτεράρχων και ειδικά αυτών με πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας.
Ο Rumsfeld, προερχόμενος ο ίδιος από τον ιδιωτικό τομέα, πίστευε ότι τα ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ήδη υποαμοίβονταν ενώ αυξάνοντας το ύψος των συντάξεών τους αναλογικά με τα χρόνια υπηρεσίας θα τους δελέαζε να μείνουν περισσότερο καιρό στο στράτευμα.
Τον Σεπτέμβριο του 2006, πριν την ψήφιση του νόμου, π.χ. ένας ανώτατος αξιωματικός μέλος του Joint Chiefs of Staff που μόλις αποστρατευόταν με 38 χρόνια υπηρεσίας, έβγαζε αρχική σύνταξη το ύψος της οποίας κυμαινόταν στα $114.000 τον χρόνο. Σήμερα, το ποσό αυτό είναι εκτιναγμένο στα $241.000 τον χρόνο.  
Από την 1η Ιανουαρίου 2015 τα δεδομένα αλλάζουν για τις συντάξεις των ανώτατων αξιωματικών, οι οποίες έχουν φθάσει να είναι υψηλότερες από τους μισθούς τους όσο ήταν εν ενεργεία! Με τον Defence Authorization Act για το 2015 το Κογκρέσο διορθώνει αυτή την δυσαρμονία αλλά η ρύθμιση θα αφορά όσους αποστρατευτούν από το 2015 και μετά.
Πάντως, ήδη 130 ανώτατοι αξιωματικοί τριών και τεσσάρων αστέρων κατάφεραν και επωφελήθηκαν από την ισχύουσα ρύθμιση τα τελευταία 7 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: